Falenderim! / nga Kolec P. Traboini


FALENDERIM

Falenderoj përzemërsisht të gjithë ata që më uruan për marrjen e titullit “Mjeshtër i Madh”.  Të vlerësojë institucioni më i lartë i shtetit, padyshim që është një kënaqësi individuale, por kur kjo bashkohet me urimet e miqve e kolegëve të shumtë, të afërmve, lexuesve të njohur apo të panjohur, në Shqipëri, Kosovë e trojet shqiptare, si dhe nga mërgimtaret shqiptarë, veçmas në Greqi e Amerikë, me të cilët kam ndarë vite të jetës sime mërgimtare, atëherë kënaqësia merr një tjetër përmasë dhe bëhet akoma më e madhe e më mbresëlënëse.
Në raste të kësaj natyre të vjen e tërë jeta e shkuar si në një film, ku gjen miq e të afërm që nga fëminia, rinia, koha e studimeve universitare, koha e pjekurisë dhe e punës në Kinostudion tonë të paharruar; dhe prej këtij inkursion me imagjinatë e kupton se nëse ke arritur diçka në jetë, pjesë e kësaj arritje janë të gjitha ata me të cilët rrethanat e sollën të jesh i afërt e të kesh mësuar prej tyre, të jesh nxitur për të bërë diçka të mirë e të bukur për vendin e njerëzit, për popullin e Atdheun tënd.
Ju jam mirënjohës të gjithëve  dhe ju dërgoj urimet me të mira për ju dhe të afërmit tuaj!

Kolec P. Traboini
1 dhjetor 2017