Populli më i varfër me taksat më të larta- nga Kolec Traboini

POPULLI MĂ‹ I VARFĂ‹R NĂ‹ EUROPĂ‹ RIPET NGA TAKSAT MĂ‹ TE LARTA.

Nga KOLEC TRABOINI
Washington DC

Se kush ka qĂ«nĂ« ajo mendje gjeniale qĂ« pas vitit 1992 i ka venĂ« taksat e mallrave ushqimore e tĂ« konsumit pĂ«r popullin 20 % askush nuk e thotĂ«. Aleksander Meksi dhe ca injorantĂ« qĂ« na u shpifĂ«n si ministra, bĂ«jnĂ« sikur nuk dinĂ« asgjĂ« dhe thonĂ« i kanĂ« sherbyer popullit( lexoni rjepur). Kinse nuk e dinin se shqiptarĂ«t tĂ« pakten taksa ushqimi nuk duhej tĂ« kishin fare. Jemi populli mĂ« i varfer nĂ« EuropĂ« me taksat mĂ« tĂ« larta. Kjo e bĂ«n jetesen tĂ« pamundur nĂ« ShqipĂ«ri dhe e motivon qytetarin tĂ« braktisĂ« Atdheun si njĂ« baragĂ« tĂ« vjeter. Pse kjo parti e majtĂ« nĂ« pushtet nuk ka nĂ« programin e saj uljen e taksave dhe rritjen e mirĂ«qenies sĂ« popullit. Ata nuk po kompensojnĂ« qytetaret as sa vlera çdo vit e inflacionit tĂ« lekut. A kanĂ« partitĂ« ekonomist tĂ« cilet tĂ« hartojnĂ« programe reale se me fjalime idiote me referenca historike pĂ«r lavdinĂ« e krahinave veç rrahin ujĂ« nĂ« havan, kĂ«sisoj e marrin popullin pĂ«r budalla.  Nuk bĂ«jnĂ« njĂ« premtim real, nuk thonĂ« njĂ« shifer tĂ« mundĂ«shmĂ« pĂ«r tu realizuar.
E dini sa janë taksat në Amerikë ku të ardhurat janë deri 20 herë më të mëdha se të shqiptarëve?
Ushqimet nuk taksohen. Mallrat e konsumit taksohen 5.75 %. TĂ« pakten nĂ« Washington DC dhe Virginia rreth kĂ«saj shifre vĂ«rtiten,  ju paraqesim faturat e disa blerjeve me veshmbathje dhe ushqime.
Si është e mundur të mos flasin për këtë, dhe as populli të mos protestojë, pa le sindikatat spurdhjake dhe shoqatat langaraqe që vjedhin dhe u lakadredhen qeverive si prostituta për ca para të qelbura. Nuk janë të qelbura mund të thotë ndokush sepse kryetaret e shoqatave kanë të paktën nga dy vila të ndertuara pas vitit 1990.
Dhe as nuk marrin guximin të kerkojnë të ulin taksat katastrofike për qytetarët shqiptarë që janë më mjeranët në Europë.
Dhe u dashka që këtyre politikanëve të pacipë tu japim votën e të bëhen ministra.
Pyeteni veten "Pse?".
Kolec Traboini
Washington DC, 10 maj 2017