Donald Trump për ndërhyjen në Kosovë 1999DONALD TRUP PËR NDËRHYRJEN NË KOSOVË
- Ka thënë në një intervistë televizive në vitin 1999 - 

Do të veproja ndryshe, edhe pse e di se do të tingëlloj çuditshëm te shumëkush. Shiko kaosin që kemi shkaktuar në Kosovë. Unë mendoj që ne mund të themi se kemi humbur vetëm disa njerëz. Padyshim se ne ishim 10 mijë metra larg me aeroplanë prej ku po hidhnim bomba. Por shiko çfarë i bëmë atij vendi, atyre njerëzve; sa shumë vdekje dhe vuajtje u kemi shkaktuar. Ne do të duhej të shkonim atje me trupa tokësore, do të kishte vrasje edhe në këtë opsion por më pak. Nuk do të ishte situata kaq kaotike sa është tash. Njerëzit u përzunë nga tokat e tyre, nga territoret e tyre, çdokush po ikën kah po mundet dhe askush nuk po e di se çfarë po ndodh. Janë me mijëra të vrarë”.

Ndërsa Kryeministri shqiptar vazhdon të shpifë e mashtroje opinionin në mënyrë të paskrupullt edhe nga New Yorku, se gjoja Donald Trump ka qënë kundër ndërhyrjes në Kosovë. Po tani Edi Rama këto shpifje vazhdon ti këtë për kandidatin apo për presidentin e zgjedhur. Ku ja çon mushka drite këtij shpifësi, a ka njeri të na thojë? 

Kolec P. Traboini
14 nëntor 2016