LINK- ESE - Shkrimet e Blogut

- KATËR INTERVISTA NGA KOLEC TRABOINI
- Intervistë: KOLEC TRABOINI - në Tirana Observer

SHKRIME TE PERZGJEDHURA:

Gjenocidi turko-osman e qëndresa e shqiptarëve -Traboini
Përdhunimi i femrave shqiptareve nga turqit osmanë 1909
Kriza e artistit dhe supërkriza e kulturës-Traboini
Presidenti Wilson- ëngjëlli mbrojtës i Shqipërisë -Traboini
Dy kryeministra ma vodhën Mitingun- Traboini
Kinostudio- në vend të ullinjëve mbollën beton- Traboini
Kadare-një mal drite që nuk i shpëton hijes së vet-Traboini
Seks për një vend pune - nga Kolec Traboini  
Punë kulturash - nga Tirana në Prishtinë - nga Kolec Traboini 
Shkodrania aktore e parë e Turqisë- nga Kolec Trab...  
Fejton me shufra  ari - nga Kolec Traboini
Dallandyshe pa qiell- nga Kolec Traboini  

"E vërteta"... e pavërtetë e prof. Emil Lafe - nga...

Zhvillimi letërsisë shqipe në Mal të Zi- nga Rrok Gjolaj
Akademia e mykur e Tiranës- nga Kolec Traboini 
Kështu vret vetëm mafia - nga Kolec Traboini
Një spot që ministrit mund ti kushtojë postin- nga..
Aristidh Kola - një libër i ri i Kolec Traboinit
Disidenti i heshtur Zef Zorba - nga Kolec Traboini...
 Veza komb e kombi vezë- nga Kolec Traboini

Lazarati në tym - shteti në delir- nga Kolec Trabo.
 Zeusit i lajkatohen të gjithë- nga Traboini
Big Show me Canabis Sativa- nga Kolec Traboini
Njerka shkon në ballo- nga Kolec Traboini
Vasil Josif Pani- ne krye të oborrit të shqiptariz...
Stina e mjekrrave të hajthshme - nga Kolec Traboin...
Edgar Allan Poe - më së fundi i kthehet vendlindje...
Kur shpresa s’është veçse një kurvë...- nga Kolec ...
Atë Martin Gjoka kompozitor e mësues i madh - nga ...
Dekorimi politik i Kol Idromenos- nga Kolec Traboi...
Dhjetë vjet thirrje për bustin e Ded Gjo Lulit- ng...
Prejardhja e Hotit dhe Flamuri i Deçiqit - nga Kol...
Requiem i Verdit në vjeshtën politike të Tiranës- ...
Epika blu e Edison Gjergos- nga Kolec Traboini
Ardhacaket e Ballkanit Sofie-Safete Juka
Boston- një shekull përballë greqizimit

Udhë e mbarë, o Sizif

LISTA E PLOTE:

- "E vërteta"...e pavertetë e Prof. Emil Lafes
- Alibia e mungeses se kryeministrit
- Pamëshira nën veladon në rrugën e Kavajës
- VASIL JOSIF PANI:
- Hëna verdhane e Ben Blushit
- Kur shpresa s'është veçse një kurvë..
- Precedenti Krimea dhe Kosova
- Katedralja e Tiranes Kishe Bizantine apo greke?
- Tirana e Sulejmaneve apo i lashtesise
- Antimerikanada panikndjellese e ekologjiko-politikes.

- Televizioni Shqiptar një handikap i kushtueshem.
- Revansh perandorak ne Ballkan
- Dada ime Katrine Bije e Motres Tone
- Ata pa popullin nuk mund të bëjnë asgjë-
- Kënga maje krahu dhe Rrok Vuji -
- U shfaq serish Peter Lucas -
- Sokol Balla me kollaro purpuranti pyet Kryeministrin-
- "Vatra" e uzurpuar nga berishistet nuk shtroi dreke per Kryeministrin
- THE DISAPPOINTMENT OF THE U.S. AMBASADOR -
- Brainwashing- Trushplarja-
- Naimi perballe Shen Marise se Onufrit- - Requiemi i Verdit ne vjeshten politike te Tiranes
- Politika në animal farm -
- Zhaneta Ogranaja, vargjet e protestes -
- Nuk guxojme te harrojme-perkitazi me bemat e Mehmet Maliqit.
Autori i librit "Zhgënjimi i Ambasadorit Amerikan" K.Traboini
me ambasadorin Alexander Arvizu

- Korrupsion elektoral në Pordenone
- Si e vrisnja friken ne femijeri.
- Taksa e leshtë
- Women in Red - reflektim ne koshiencen tone
- Per atavizmat historike – eshte
- A THUE NA ESHTE BA GJAKU UJE ?! - K.Traboini
- HISTORI ME HISTERI NUK SHKRUHET
- QE TE JEMI TE LIRE SOT DUHET TE KUJTOJME TE DJESHM...
- AT NIKOLLA MARKU- SHQIPONJË FLAMURI NË KISHËN E SH...
SI I MUNDA NEKROFAGËT....
MJERIMI I KËNGËS