MINISTRIA E ARSIMIT "I JEP DIPLOME PJEKURIE" SKENDERBEUT


MINISTRIA E ARSIMIT "I JEP DIPLOME PJEKURIE" SKENDERBEUT

Ministri Myqerem Tafaj duhet të jap dorëheqjen nesë e ndjen veten kombtarisht shqiptar.


KOLEC TRABOINI

Shihni  formularin model për dëftesat shkollore, që Ministria e Arsimit ka nisur për Drejtorinë Arsimore në Tiranë, ku udhëzohen për të plotësuar dëftesat e llojit të ri e në të cilin lakohet emri i heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti pikërisht  në vitin e 100 vjetorit të Pavarësisë Kombëtare.  Madje i shkruhet datëlindja  25 qershor 1993 lindur në Krujë  të Tiranës. Ky Gjergj Kastrioti Skendërbeu,  nxënës i ministrit Myqerem Tafaj,  paska marrë nënta por paraqitet mesatar në gjuhë anglishte dhe akoma më përdreq në fizikë. Gjithësesi heroi ynë kombëtar në këtë 100 vjetor të Pavarësisë  ka arritur më së fundi pas 5 shekujve në një varr pa eshtra,  të marrë diplomën e pjekurisë shtetrore, a thënë ndryshe ka marrë diplomën e një Ministrie skandaloze që e drejton ministri Myqerem Tafaj,  i cili për nga mbiemri të kujton një ministër tjetër Tafaj tabani ( shokun Xhemal) që merrej me punët komunale të Shqipërisë në kohë të diktaturës dhe ishte ekzemplar i rallë për nga gojtaria e vulgut.
A thua këta të ministrisë , të sotmit  pra, nuk kishin mundësi të sajonin ndonjë emër tjetër fiktiv por u desh të përdorin emrin e Gjergj Kastriotit. Kaq shumë i ka ra vlera këtij emri ndër zyrtarët tanë, dhe pikërisht nga ajo ministri që merret me edukimin e brezave të rinj e i ushqen ata me dashurinë për atdheun dhe krenarinë për historinë e popullit tonë.
Por sikur, (larg qofte) të ishte shënuar emri i vetë ministrit Myqerem Tafaj? Po sikur ( mos o Zot) të ishte shënuar emri i kryeministrit shqiptar në atë formular, kush do të tundej e shkundej e kush do të pushohej nga puna? Por në rastin e Gjergj Kastriotit jo sepse këta që kemi sot mesa duket qënkam më të madhërishëm se ai që kemi pasur si një idhull në histori e frymëzim lirie gjatë  pesëqind vjet robërie. Dhe një gjë duhet menduar disi më thellë me këto mysubete që po ndodhin; kërkesat që po u bëhen historianeve të Institutit të Beqir Metës , për rishimimin e historisë sipas orekseve, mos vallë janë në këtë  sens për tu tallur me historinë e për ta përdorur si një leckë apo një top futbolli.  Nuk kam parë akt më të shëmtuar , veç atyre që shkatrrojnë monumentet e njerëzve të mëdhej të këtij kombi,  por të paktën ata janë rrugaçë e jo nënpunës të lartë qeverie me kollaro e që paguhen nga taksapaguesit shqiptar.  Eshtë akti më i shëmtuar që mund ti bëhet një heroi kombëtar.
Kësisoj tallje nuk i kanë bërë as turqit që kanë një kujtesë të hidhur historike e që ja morën eshtrat për hajmli.
Nuk e kuptoj se si pas këtij skandali Myqerem Tafaj mund të ketë krebilitetin e një ministri Arsimi. Si nuk jep dorëheqjen. Çka pritet tjetër pas këtij skandali?!  
A kanë ndërgjegje këta funksionarë shteti apo u është bërë fytyra shollë këpuce. Do me thënë faqja e zezë e historisë.

Po e shkruajmë të plotë përmbajtjen e model-formularit dërguar Drejtorisë Arsimore Tiranë


Drejtoria  Arsimore  Rajonale Tiranë Bashki
GJIMNAZI  “ISMAIL QEMALI”  TIRANE


Nr.i amzës 123456  Nr.regjistrit të veçantë: 123456


NXENESI:  GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU

Lindur 25 qershor 1993 në Krujë të rrethit të Tiranës
Në vitin shkollor 2011-2012 ka përfunduar studimet me këto rezultate:

Piket mesatare për kredit         5.5
Provimet e Maturës Shtetrore

1-Letërsi dhe gjuhë shqipe             9
2- Matematikë                                     9
3-Ekonomi-Filozofi                           9
4- Gjuhë e huaj anglisht                   8
5- Fizikë                                                 7

Në bazë të rezultateve të arritura nxënësit  
GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU

I  jepet DIPLOMA e MATURES SHTETRORE

ID e Maturës 123456                      DREJTORI
Data 15 korrik 2012                    HALIL HALILI